Лазар Пипков

Main Interest:
Biking

Личен Опит

Голямата страст на Лазар – планинското колоездене започва именно по хълмовете над град Златица през далечната 2007 година. Заедно с някой от сегашните останали членове на екипа, той е един от първите основателите на местния клуб по планинско колоезден от град ‘’Златица’’. До 2010 година се състезава в дисциплината спускане. Следват няколко години на пауза, които Лазар посвещава на образованието си в Англия.

След завръщането си в България през 2014 година той продължава активно да се занимава с планинско колоездене, като участва в редица състезания  освен в спускането започва да се занимава и с дисциплината ендуро – има няколко успешни класирания в топ 10 за крайното класиране. След 2018 година Лазар изцяло  се пренасочва в ендуро карането.

Освен планинското колоездене Лазар е и страстен скиор с повече от 20 години опит и често бива нарочен за това, че оставя колелото за зимните месеци.

 В последните някоко години се подготвя и участва в по-маратонски състезания, като ултратриатлона ‘’Лъвско Сърце’’, ‘’Обиколката на Витоша’’, където също постига отлични резултати.

В момента Лазар живее в София, но е един от основните организатори за нещата случващи се във Вело Парк Златица, където и прекарва по-голямата част от свободното си време и тренировки. Лазар има инженерно образование и в моментра работи като технически ръководител на проекти.