Ани Томева

Main Interest:
Paragliding

Личен Опит

Ани Томева е една от най-успешните бъларски състезателки по планинско колоездене в България и на Балканите в дисциплината спускане. Тя започва своя път в колоезденето през 2013 година в град Златица, като част от местния клуб ‘’Свободно Измерение’’. Следват няколко шеметни години на състезания, в които печели почти всичко както на родна земя така и в чужбина.

През последните няколко години Ани прекарва повече време във въздуха отколкото на земята, тъй като другата и голяма страст е парапланеризмът. Нейното крило може често да бъде забелязано в небето над хълмовете в райнона на Вело Парк Златица…

Но Ани не спира дори дотук……през зимата обича да кара ски и има богат опит в карането на и извън писта. Няколко наскорошни успеха в планинското ултрамаратонско бягане допълват само част от богатата планинска визитка на ‘’Oгненото момиче’’ от Златица.

Тя е и част от екипа на ПСС за района на град Златица където и продъжлава да живее в момента.  По образование и професия е IT специалист. (Но обикновено е твърде заета с гореизброените дейсности, за да оправи някой лаптоп).