Колоездачен Клуб Свободно Измерение с участие в маратон – “Търново Ултра”

На 9-10 Април на територията на град Велико Търново се проведе седмото издание на състезанието по планинско колоездене и планински маратон – ‘’Търново Ултра’’. Състезанието беше първото по-голямо за сезон 2022 година и събра част от елита на българската колоездачна и атлетическа общоност, като общия брой на участници надвхърляше 600 човека.

Общо четирима състезатели от възобновения местен средногорски отбор на ‘’Колоездачен Клуб Свободно Измерение’’ се впуснаха в надпреварата – Ани Томева, Андриан Кърпаров, Николай Пожаров и Лазар Пипков,като всички се състезаваха в най-тежката и предизвикателна дисцпилна ‘’Дуатлон’’, която включваще 48км. планинско колоездене с над 1400м. положителна денивелция за първия съботен ден и 33км с 1100м положителна денивелация планинкси маратон за неделния ден. Финалното класиране беше определено от общото за двата дни време.

Времето и в двата дни беше на страната на състезателите, всички успяха да завършат преди динамичните промени и рязкото влошаване и застудяване в неделния ден. Организацията на цялото събитие протече безупречно и трасетата бяха подготени и маркарина отлично, като минаваха през някой от най-красивите и емблематични места в изпълнения с богата история и красива природа регион на Търново.

Всички състезателите на клуба успяха да завършат и да постигнат доста добри резултати за началото на сезона. Ани Томева завоюва второ място и медал в общото класиране при дамите, като времето и в колоезденето беше достатъчно добро за второ място и в тази дисциплина.

Андриан Карпаров остана на 4то място при мъжете, като по-малко от 8мин го лишиха от място на подиума. Николай Пожаров и Лазар Пипков, също направиха отлично състезание и успяха да влязат в топ 10 от над 65 участници, съответно на 7мо и 9то място.

Добрите резултати показани от всички, дават предпоставката за силен сезон за клуба, който също така е  лицензиран в UCI.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *