КК “Свободно измерение” с представители на състезание от 1-ви кръг на детските даунхил серии в гр.Тетевен

В последния уикенд на изминалия месец се проведе първото за тази година състезание по спускане част от държавните детски серии ‘’Teteven Mini DH’’. В него взеха участие общо 7 състезатели от колоездачен клуб ‘’Свободно Измерение’’.

В събота през деня състезанието започна с тренировки по трасето, което беше специално подготвено от Световната и Европейска Шампионка по спускане Изабела Янкова, която е родом от град Тетевен.  

Състезанието предизвика голям интерес като повече от 90 участници разделени в 4 възрастови групи се впуснаха в надпреварата. Тази статистика за поредна година показва изключително бързото разрастване на спорта и интереса към него, както и все по-голямата конкуренция.

След съботните тренировки, по време на които най-младите състезатели на клуба бяха съветвани и окуражавани от по-възрастните, дойде ред и на квалификациите. Те преминаха без проблеми. Най-добро време от отбора даде Николай Иванов в категорията 17+. Постижението му от 1 минута и 11 секунди беше достатъчно да му осигури второто място във възрастовата група, като с това Николай загатна, че ще се бори за медалите. След края на квалификациите, състезателна група направи още един оглед на трасето с цел да проучи още веднъж избора на състезателните линии и да извлече всяка възможна секунда, което беше изключително важно заради късата дължина и много близките времена.

След почивката в събота вечер, неделният ден стартира с още няколко часа за тренировки. Трасето, което на места в събота беше леко влажно и кално, в неделя беше почти напълно сухо, което даваше предпоставката за още по-висока скорост и бързи времена.

Така в неделния следобед започна и истинската надпревара, като отново отбора на ‘’КК Свободно Измерение’’ постигна високи резултати. В категория (10-12г) Цано Цанов зае 7мо място, като малка грешка и падане в един от последните завои го лишиха от най-вероятен подиум. В категория (13-14г) Борил Неделев зае 21во място. В може би най-оспорваната категория тази на 15-16г Владимир Ефтимов и Христо Занков съответно заеха 24то и 32ро място. При най-големите 17+ всички успяха да се наредят в челната десетка. Николай Николов зае 8мо място, Димитър Атанасов, които беше и най-опитният от състезатели и придружаваше отбора повече с цел помощ зае 6та позиция. Най-напред от всички отново беше Николай Иванов, които успя да завоюва втората позицията и да донесе още един медал за клуба от Средногорието !

Състезанието премина без контузии и проблеми, като за повечето от най-малките състезатели това беше и първо състезание. Отлична организация и много добро време спомогнаха за доброто настроение. Клуб Свободно Измерение продължават тренировките и се надяваме за още медали и добри класирания и в остатъка от сезона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *