‘’Златица Байк Джамборе’’ 2

През уикенда на 2ри и 3ти октомври в района на средногорието се проведе второто издание на ‘’Златица Байк Джамборе’’. Събитието, което за първи път се проведе през изминалата 2020 и тази година отново доказа, че е едно от любимите мероприятия на голяма част от планинските колоездачи от страната. По време на двата дни над 80 участници се радваха не само на прекрасното есенно време, но и на отлична организация и подготвени, специално пригодени за спорта трасета.

В организацията на събитието подобно на първото издание сили отново обединиха местният клуб ‘’Свободно измерение’’  и организиращата различни събития свързани с колоездене компания от ‘’ Байк Вентчърс’’. 

Главната цел на събитието имаше за цел да популизира Златица и средногорския район като дeстинация за практикуване на бързо развиващия се през последните години спорт – планинско колоездене.Голяма част от участниците идваха за първи път и бяха очаровани от възможностите, които регионът предлага, както и качеството на трасетата, които се намират на територията на ‘’Златица байк парк’’ в района над с. Църквище.

Начало на събитието  бе дадено в събота сутрин с преход до връх ‘’Свищи плаз’’. Изкачването бе водено от местните колоездачи от ‘’Свободно измерение’’  и позволи на участници да се насладят на красотата и изгледите на планината. След дългия преход и шеметното спускане от върха последва обедна почивка и възможности за споделяне на идеи и впечатления.Съботния следобед беше отделен за кратко приятелско състезание на едно от пригодените трасета в региона на Средна Гора над град Пирдоп.Организаторите осигуриха символични награди на първите трима от гостите.

 В неделния ден участниците имаха възможност да карат по трасета на колоездачния парк. Открито бе и най-новото трасе, което бе построено през изминалото лято от местния клуб. Всички учасници останаха много доволни от организацията на събитието и възможностите, които районът предлага. 

Така след големия пореден успех на провелото се през май месец състеанизе по спускане ‘’Купа Златица 2021’’ и събитието ‘’Златица Байк Джамбуре’’ затвърди, Златишкия регион, като един от най-харесваните, често посещаваните и най-бързо развиващи се региони за планинско колоездене в страната.

 

 

Comment(01)

  1. January 9, 2022

    Great content! Keep up the good work!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *